Student 2018 med Landhs
Student 2018

Landhs Konditori har funnits i Mullsjö sedan 1933 och ligger vackert beläget precis intill Mullsjön. Konditoriet ägs av Christer och Maria Alzén, och i samband med övertagandet av Konditori Briljanten i Habo & Bankeryd 2014 gick även Glenn och Mari Svärd in som nya delägare. Landhs Konditorier är klassiska caféer med ett traditionellt och brett sortiment för alla smaker. Vi tycker det är viktigt att man använder rena råvaror i sitt hantverk, därför bakar vi alltid med råvaror av högsta kvalitet i vårt bageri och vi jobbar aktivt med att utveckla nya idéer och smaker tillsammans med vår duktiga personal. Vi har öppet alla dagar i veckan och serverar luncher och sallader i Mullsjö, Habo och Bankeryd alla dagar, samt brunch och fikabuffé i Mullsjö och Afternoon tea i Habo på helgerna.

Välkommen till våra konditorier!

Nyheter

13 Maj

Landhs tar över vackra Kroatorpet i Huskvarna…

Ja det ser verkligen ut att bli en spännande sommar då det är klart att vi kommer driva Kroatorpet i Huskvarna igen.
Vi som var med på “kroatiden” tänker fortfarande på Kroatorpets härliga utsikt och de och den mysiga serveringen när vi gör räksmörgåsar på Landhs på just kroatorpsbröd som vi fortfarande kallar det.

I sommar den 6:e juni öppnar vi igen och ni kan njuta av nybakat bröd, våfflor och räksmörgåsarna alla snart ska tala om… det kommer bli ett kärt återseende för oss och vi hälsar alla nya och gamla kunder välkomna.
Mer information om detta kommer snart.

Men först…

Mors dag söndag 27:e maj:
Vi dukar upp brunch med tårtbuffé i Mullsjö 9-14 för 149:- och i Habo fixar vi en lyxig frukostbuffé med fika och tårtbuffé 9-14 för 125:- , ta med familjen och låt mor luta sig tillbaka.

Vi kommer självklart fylla butikerna med goda morsdag-tårtor, smörgåslängder och massor av gott fika.

Student och skolavslutning:

Inför alla avslutningar så har vi satt ihop en god cateringbuffé samt tagit fram några fina avslutningstårtor som ni kan ta del av här samt på Instagram och Facebook.

29 Apr

Sköna maj…

Maj månad är snart här men först valborgsmässoafton då vi har öppet 7-18 i alla butiker och på första maj har vi öppet som söndag i butikerna.
Vi fortsätter våra surdegsveckor med 25% rabatt i på alla surdegsbröd under hela vecka 18.

Under maj månad händer det alltid mycket kul och nedan listar vi lite av vad som händer här på Landhs konditorier…

Konfirmation: kolla in våra fina tårtor under tårtgalleri, vi erbjuder även god catering och smörgåstårtor.

Kosläpp med arla: Även i år har vi fått äran att baka kanelbullar till Arlas kosläpp vid två tillfällen, gå in och      anmäl er på Arlas hemsida.

Mors dag: Vi har förberett mors favorittårtor och goda cateringmenyer och kommer även att duka upp en härlig mors-dag brunch med tårtbuffé i Mullsjö på mors dag samt en lyxig Morning tea i Habo.

 

 

15 Apr

Brödveckor på Landhs med 25% rabatt…

…Vi tänkte lägga lite fokus på våra surdegsbröd vecka 16,17 och 18 och försöka berätta lite mer om detta goda och nyttiga bröd.
Fredrik som är ansvarig bagare i Bankeryd kommer även att besöka butikerna och erbjuda smakprov samt att svara på frågor till alla kunder.

Vi inleder denna veckan med ett erbjudande på 25% rabatt på alla surdegslimpor.

Alla som ätit surdegsbröd eller surdegsfrallor har nog känt att man blir lite mättare på det och att smaken är något alldeles extra… men visste ni detta?

Surdegsbröd har bakats i många många år och har egenskaper som gör det väldigt speciellt. När man gör surdeg bildas mjölksyrebakterier som ger brödet ett lägre ph-värde vilket gör att kroppen har lättare kan ta upp viktiga ämnen som kalcium, järn och zink.

Surdegen är även lite snällare mot magen eftersom den har en längre liggtid och fröer mm blöts upp och magen behöver inte jobba lika hårt för att ta hand om dem.

Surdeg ökar även brödets hållbarhet eftersom att det bildas små mängder ättiksyra i brödet som hämmar mögelbildning vilket är bra då man slipper tillsätta konserveringsmedel.
Landhs surdegsbröd bakas för hand, var och en för sig för att sedan läggas in i den varma stenugnen med träspade.

 

Kalender

< 2017 >
April
«
»
Mån
Tis
Ons
Tor
Fre
Lör
Sön
mars
mars
mars
mars
mars
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Landhs på Instagram

Följ Landhs på Facebook!
Webb producerad av Divido IT Webb Reklam